Μονεμβάσια
  

aktaiong@otenet.gr

6974729001

2733023501

2733023500

Βασ. Παύλου 39, Τ.Κ. 23200, Γύθειο, Λακωνία

Online Κρατηση

Μονεμβάσια

Σκαρφαλωμένη στην κορυφή ενός λόφου ύψους 300 μέτρων, η Μονεμβασιά ατενίζει το Μυρτώο Πέλαγος. Μόνη της σύνδεση με τις ακτές της Λακωνίας είναι μια λεπτή λωρίδα γης που αποτελούσε και τη μόνη έμβαση στο βράχο.

Σήμερα, η Μονεμβασιά διατηρεί τη φρουριακή της αρχιτεκτονική. Λιθόστρωτα καλντερίμια, στενά, οδηγούν τον επισκέπτη ανάμεσα σε βυζαντινές εκκλησιές, αρχοντικά, υπέροχα σπίτια που κρατούν κάτι από τη μεσαιωνική τους παράδοση. Ανηφορίζοντας προς την πάνω πόλη, οι πύργοι και η κατοικία του Βενετού κυβερνήτη δεσπόζουν ακόμα εντυπωσιάζοντας με την επιβλητική παρουσία τους. Δίπλα της, η νέα πόλη απλώνεται όμορφη και φιλόξενη, παρέχοντας άρτιες τουριστικές υποδομές.

Ολόκληρη η πόλη της Μονεμβασιάς είναι ένα πραγματικό αξιοθέατο. Αξίζει όμως να προσέξετε την εκκλησία της Αγίας Σοφίας, οκταγωνικού ρυθμού, η οποία χτίστηκε από τον Αυτοκράτορα Ανδρόνικο το 12ο μ.Χ. αιώνα, μετατράπηκε σε καθολικό ναό από τους Βενετούς και σε τζαμί από τους Τούρκους αλλά διατήρησε μέχρι σήμερα όλη της την αρχοντιά.